diumenge, 17 de març del 2013

LA SIRENETA





FÓRMULA D’INICI DEL CONTE:

Al fons del mar, en un meravellós palau, hi vivia un rei vidu amb la seva mare i les seves sis boniques filles.

PLANTEJAMENT:

  • Com comença? La Sireneta vol sortir a la superfície i la seva avia li diu que fins que compleixi 15 anys no pot sortir.
  • Qui és el protagonista? la Sirena més petita.
  • Com és? És molt maca i té una veu molt dolça.
  • On viu? Viu amb la seva família en un palau al fons del mar.
  • Que fa? Vol sortir a la superfície.


NUS:

  • Què passa? Quan fa 15 anys el pare la deixa sortir a la superfície. Quan hi arriba troba un vaixell amb un príncep molt maco. De cop i volta hi ha una gran tempesta i el príncep cau a l’aigua i la sireneta  ràpidament el va a salvar.
  • Quin problema?  La sireneta es vol casar amb el príncep, així que va al fons del mar a fer un tracta amb la fetillera. El tracta consisteix en que tindrà cames a canvi de la seva veu i  si el príncep es casa amb un altre ella es convertirà en escuma.
  • On passa? Al fons del mar.
  • Quan passa? No es veu.


DESENLLAÇ:

  • Com acaba? La Sireneta fa el tracte i aleshores apareix a la sorra i el príncep se l’endur al seu castell. El príncep l’hi té molt d’afecta però no n’està enamorat, ja que ell ja té una promesa a qui si estima.
  • Com se soluciona el problema? Desprès del casament la sireneta acompanya als nuvis en el seu viatge. De cop i volta veu les seves germanes que li diuen que si vol salvar-se ha de matar al príncep. Però la Sireneta no es capaç de fer-ho i quan està a punt de convertir-se en espuma, de cop i volta venen unes fades del vent i se l’emporten amb elles.


FÓRMULA D’ACABAMENT DEL CONTE:

I els núvols de color rosa se la van endur cap el cel.  


LLISTA DE PERSONATGES:

El pare:
És el pare de la sireneta i també el rei del mar, és molt bona persona i estima molt a les seves filles i sempre que pot dóna consells a la Sireneta. Viu el fons del mar.

L’avia:
És l’avia de Sireneta, és molt vella però tot i així sempre que pot dóna consells a la Sireneta. Viu al fons del mar.

El príncep:
És un príncep molt bonic, que viu a la terra dels humans. Aprecia molt a la Siereneta per no l’estima.

Fetillera:
La Fetillera és una sirena molt lletja i molt dolenta ja que li treu la veu a la sireneta a canvi de tenir unes cames humanes. Viu al fons del mar.

Les germanes de la Sireneta:
Les germanes de la Sireneta són unes sirenes molt maques i intenten salvar a la seva germana . Viuen al fons del mar amb la seva família.

Fades del vent:
Les fades del vent són molt maques i bones persones ja que s’emporten a la sireneta perquè així no es pugui convertir en espuma. Viuen al cel.


ANÀLISIS PARATEXTOS:

El llibre està escrit integrament en lletra lligada. La lletra amb la qual està escrit el conte és bastant gran. El text no està justificat.
El text i el dibuix estan bastant igualats en tot el llibre, ja que combina una pàgina text i a la següent un dibuix i així consecutivament. Per tant és un llibre que estaria recomanat per a infants a partir 5 anys.
L’adaptació del llibre està feta per l’Anna Grau i  la il·lustradora és de l’Irene Bordoy.
A la contraportada del llibre es pot veure  tot els llibres que hi ha d’aquesta col·lecció.

Il·lustració.

La il·lustració és dinàmica, ja que com es pot observar l’avia li esta donat consells a la sireneta i uns quants peixos que circulen pel voltant.
A la il·lustració hi predomina els colors càlids els quals ens transmetent l’alegria de la sireneta i la seva avia.
Les traces dels dibuixos són fets a mà i posteriorment s’han pintat amb l’ordinador.
El text té relació en tot moment amb els dibuixos i porta tanta informació el text com la imatge, podríem dir que estan bastant igualats.
Normalment en cada pàgina s’hi troba el mateix tros d’il·lustració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada