diumenge, 17 de març del 2013

LA SIRENETA




FÓRMULA D’INICI DEL CONTE:

Al fons del mar hi ha un meravellós palau, és el tritó, el rei del mar.


PLANTEJAMENT:

  • Com comença? Comença explicant  que és l’aniversari de l’Ariel, la filla preferia de rei i ho estant celebrant amb una gran festa. Però l’ariel no  hi és i el pare està molt enfadat.
  • Qui és el protagonista? La protagonista és L’Ariel.
  • Com és? És molt maca, té una veu molt dolça i no és gaire obedient.
  • On viu? Viu amb la seva família, en un palau el fons del mar.
  • Que fa? L’ariel té una fantasia, conèixer  tot el que hi ha més amunt  del mar.


NUS:

  • Què passa? L’Ariel sent un soroll  sobre el seu cap, és un vaixell. No pot aguantar la curiositat  de veure’l de prop. S’assabenta que hi ha un Princep que és diu Eric. De cop i volta arriba una gran tempesta, l’Eric cau el mar i l’Ariel sense pensar-ho el salva i el porta a la platja. L’ariel s’enamora del príncep. 
  • Quin problema? L’Ariel va a veure la bruixa Úrsula per fer un tracta. Ella li canvia la seva veu per unes cames humanes, i si abans de tres dies rep un veritable petó d’amor no es quedarà sense veu per sempre. L’Ariel firma el tracta.
  • On passa? El cau de la bruixa.
  • Quan passa? No es veu.


DESENLLAÇ:

  • Com acaba? L’Eric al veure-la s’apropa i la porta a passejar, ja que és pensa  que és la persona que la va salvar. Però perquè l’Ariel torni a tenir la seva veu ha de rebre un petó i la bruixa Úrsula fa tot el possible per impedir-ho.  
  • Com se soluciona el problema? L’Ariel amb l’ajuda dels seus amics aconsegueix tornar a tenir la seva veu. L’Eric descobreix que l’Ariel és la seva estimada i per això fa el possible per tornar a estar amb ella, tot i que la bruixa la torna a convertir amb  en una sirena. Finalment l’Ariel i l’Eric poden estar junts per sempre.


FÓRMULA D’ACABAMENT DEL CONTE:


És veritat que L’Ariel no podrà tornar a jugar amb els seus amics però la seva felicitat és tan gran que arribarà a tots els racons, fins i tot al fons del mar.


LLISTA DE PERSONATGES: 

El Tritó
És el rei del mar, és molt gran, bona persona i estima molt a les seves filles. Viu al castell del fons del mar i organitza una festa per la seva filla preferida.

Flounder
El flouder és un peix que viu el fons del mar. És molt petit, de color groc i ratlles blaves. És amic de l’Ariel i sempre que pot l’intenta ajuda.

Coneix
El Coneix, és un ocell de color blanc que viu en un illot. És amic de l’Ariel i l’explica perquè serveixen les coses que troba dels humans.

L’Eric
L’Eric és un príncep molt bonic que viu a la terra dels humans. Està enamorat de l’Ariel i fa el possible per estar amb ella.

L’Úrsula
L’Úrsula és una bruixa molt lleixa i gossa, que viu el cau de les bruixes del fons del mar. Li treu la veu de l’Ariel a canvi d’unes cames.


ANÀLISI DE PARATEXTOS:

Aquest llibre està escrit íntegrament en lletra lligada. El dibuix destaca molt més que el text ja que tota la pàgina és un gran dibuix i a sobre del dibuix hi apareix el text. Ens podem fixar en que les pàgines no estan numerades. Aquest llibre estaria destinat a nens i nenes a partir de 5 anys.
L’adaptació i la il·lustració del llibre està feta per Walt Disney.
A la contraportada del llibre es pot veure els llibres que hi ha d’aquesta col·lecció.


Il·lustració:

 La il·lustració és dinàmica, ja que en aquest cas es pot veure el rei Tritó enfadant mentre que les altres sirenetes estan sorpreses d’aquesta reacció. També hi predominen els colors freds a causa del desenvolupament del conte casi tota l’estona al fons del mar.
El text té relació en tot moment amb els dibuixos i tant porta informació el text com la imatge.
Normalment en cada pàgina s’hi troba el mateix tros d’il·lustració.
Les traces dels dibuixos són fets a mà i posteriorment s’han pintat amb l’ordinador.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada